Annons
Växjö

Växjö DFF har valt ny ordförande - ”Det är ingen hemlighet att det blir en jätteutmaning”

Växjö • Publicerad 7 mars 2023
Karl Jansson, nyvald ordförande i Växjö DFF.
Karl Jansson, nyvald ordförande i Växjö DFF.Foto: Daniel Enestubbe

Efter att ha suttit i styrelsen i bolaget Växjö DFF AB i två år har nu Karl Jansson valts till ny ordförande i klubben. Han efterträder Catarina Mård Löwenadler som väljer att avgå efter två år.

– Det känns hedersamt och utmanande, säger Karl Jansson till Smålandsposten.

Annons

En av de största utmaningarna han står inför är att se till att täcka det han kallar för det ekonomiska gapet. Med det så syftar Karl Jansson på att koncernen (föreningen Växjö DFF och bolaget Växjö DFF AB tillsammans) omsätter 7,5 miljoner kronor samtidigt som verksamheten går med 4,3 miljoner kronor i förlust. Det är miljardären Sante Dahl som täcker förlusterna och räddar koncernen från konkurs.

Här saknas innehåll

– Santhe Dahl har ställt upp och gett oss en väldig trygghet men vi kan inte på något sätt förlita oss på det. De håller inte i långa loppet. Vårt uppdrag i styrelsen är att se till att över tid täppa det gapet, säger Karl Jansson.

På kort sikt vil Karl Jansson boosta försäljningen. På längre sikt vill han få ut Växjö DFFs varumärke mer. Bland annat genom att synas mer bland företag.

– Det är ett digert arbete som vi tillsammans kommer att lägga mycket tid på. Det är ingen hemlighet att det blir en jätteutmaning.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons