Växjö

Växjö DFF krossade tabelljumbon – fortsatt i serieledning

Växjö • Publicerad 11 september 2022
Amanda Altheden blir omfamnad av sina lagkamrater efter hennes första mål för säsongen.Foto: Urban Nilsson

Växjö DFF är obesegrat den här säsongen och leder Elitettan. Under lördagseftermiddagen kom lagets 14:e seger när tabelljumbon Älvsjö AIK besegrades med 6-0.

Evelyn Ijeh gav Växjö DFF ledningen med 1-0 efter 29 minuter. Sju minuter senare kom 2-0 som gjordes av Dessislava Dupuy.

I början av den andra halvleken satte ytterbacken Amanda Altheden sitt första mål. Med dryga kvarten kvar att spela gjorde Evelyn Ijeh 4-0 och i matchminut 83 kom 5-0 genom Mimmi Strömgren. På tilläggstid satte Sophia Redenstrand 6-0, vilket blev slutresultatet.

Efter 19 omgångar har Växjö DFF vunnit 14 matcher och spelat fem oavgjorda. Växjö är en poäng före IK Uppsala och två poäng för Alingsås FC United.

Växjö DFF har på 19 matcher gjort 62 mål och släppt in tolv stycken.