Annons
Växjö

Växjö DFF skickade ut extrafakturor till ungdomar – backade samma dag

Växjö • Publicerad 13 september 2021
Växjö DFFs ledning ville att ungdomsspelarna skulle betala 850 kronor var för att täcka upp för utebliven försäljning av kaffe.
Växjö DFFs ledning ville att ungdomsspelarna skulle betala 850 kronor var för att täcka upp för utebliven försäljning av kaffe.Foto: Filip Sjofors

I fredags kunde P4 Kronoberg rapportera att fotbollsföreningen Växjö DFF skickade ut extrafakturor till klubbens ungdomsspelare för att täcka upp för uteblivna intäkter på 250 000 kronor.

Enligt uppgifter som P4 Kronoberg har tagit del av beror bortfallet främst på att klubben inte lyckats administrera kaffeförsäljningen i ungdomslagen på ett bra sätt.

Annons

De spelare som inte hade möjlighet att betala extrafakturan på 850 kronor skulle istället arbeta ideellt som funktionär på Växjös matcher.

Men bara några timmar efter att fakturorna skickats ut, backade klubben från sitt anspråk, skriver P4 Kronoberg.

"Många synpunkter har kommit över informationen och här konstaterar jag att den har brustit. Därför ber vi er att annullera fakturan och tidigare information", stod det i ett utskick undertecknat av klubbens ordförande Jan Fors.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons