Annons

Växjö DFF skriver proffskontrakt med två akademispelare

Växjö • Publicerad 2 juni 2023
Freja Ekstrand och Thea Öhman, båda med nypåskrivna proffskontrakt i Växjö DFF.
Freja Ekstrand och Thea Öhman, båda med nypåskrivna proffskontrakt i Växjö DFF.Foto: Bildbyrån

Under torsdagen meddelade Växjö DFF att man skriver proffskontrakt med två av sina akademispelare, Thea Öhman och Freja Ekstrand, båda födda 2005.

– Det är väldigt roligt att ge Thea och Freja denna chans, det kommer att bi spännande att följa deras utveckling kommande säsonger, säger Dennis Popperyd, sportchef på klubbens hemsida.

Annons

Växjöbördige ytterbacken/yttermittfältaren Thea Öhman har redan hunnit göra sin allsvenska debut för en knapp månad sedan. Hon är väldigt glad över sitt första proffskontrakt.

– Det känns fantastiskt bra! Det visar att allt slit och tid man lagt ner lönar sig, säger det nyblivna proffset på klubbens hemsida.

Även innermittfältaren Freja Ekstrand, som bland annat var med i smålandslaget 2022, är nöjd med sitt nya steg i karriären.

– Det känns väldigt kul att det går framåt och ett steg närmare mitt mål inom fotbollen. Det blir verkligt att det är på riktigt nu och skapar större möjligheter för att lyckas, säger Freja Ekstrand.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons