Växjö DFF vann stort igen

Växjö • Publicerad 28 maj 2022
Olivia Mattsson.
Olivia Mattsson.Foto: SUVAD MRKONJIC

Växjö DFF fortsätter sin förlustfria svit i Elitettan. Under lördagen kom den nionde poängmatchen i rad efter 4-0-seger mot Älvsjö AIK.

Inför 178 åskådare på Älvsjö IP i Stockholm nickade Mimmi Strömgren in 1-0 i matchminut 21. Växjö DFF fick en straff i matchminut 45 men Elin Nilsson lyckades inte överlista Älvsjös målvakt.

Nio minuter in i den andra halvleken satte Evelyn Ijeh 2-0 och nio minuter senare nickade Dessislava Dupuy in 3-0. Med drygt kvarten kvar av ordinarie speltid satte Olivia Mattsson matchens fjärde och sista mål.

Växjö DFF har under säsongens nio matcher vunnit fem och spelat fyra oavgjorda. Laget ligger fyra i tabellen, två poäng efter serieledande Alingsås FC United.

Förra omgången spelade Växjö DFF mot Gamla Upsala SK och vann med 7-1.