Annons
Växjö

Växjö domkyrka ska renoveras

Växjö • Publicerad 21 juni 2024
Foto: Thea Karlsson

Växjö pastorat planerar att renovera Växjö domkyrka och utemiljön.

Senast domkyrkan renoverades var 1992 då kyrkorummet omgestaltades på flera sätt och tio år senare tillkom altarskåpet. Nu behöver kyrkorummet renoveras för framtidens behov och Växjö pastorat vill också utveckla parken och området runt domkyrkan.

Annons

– Vi vet att domkyrkan är en av Växjös viktigaste byggnader och en katedral för hela stiftet. Därför är det viktigt för oss inom Svenska kyrkan att nu lyssna på vad kommuninvånarna tycker och tänker om vår domkyrka som varit ett rum för gudstjänst, bön, möten, musik och förundran för troende, sökande och tvivlare i 900 år, säger domprosten Thomas Wärfman.

En projektledningsgrupp ska ansvara för att driva projektet framåt. Det är ett projekt som kommer att pågå under flera år och målet är att Växjö domkyrka är nyrenoverad under våren 2030.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons