Annons
Växjö

Växjö får miljonbidrag – ska hjälpa ungdomar att inte hamna i utanförskap

Växjö • Publicerad 4 juli 2024
Storgatan Växjö City Cityhandeln
Storgatan Växjö City CityhandelnFoto: LENA GUNNARSSON

Växjö kommun ska i ett nytt projekt utveckla arbetet med unga som står utanför arbete och studier. Projektet får 21,5 miljoner kronor från Svenska ESF-rådet som finansierar projekt som arbetar med kompetensutveckling, sysselsättningsåtgärder och integrationsinsatser.

Enligt Växjö kommun är unga i Kronobergs län i ett allt längre utanförskap och projektet ska förbättra och utveckla det förebyggande arbetet för att stödja den målgruppen. Fokus kommer att vara på samordningen mellan skola, det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) och arbetsmarknadsverksamheterna samt socialtjänst.

Annons

– Det viktigaste är att ungdomar går klart skolan och sedan kommer ut i arbetslivet, så att de inte hamnar i utanförskap. Med det här projektet vill vi ge målgruppen rätt förutsättningar och det stöd de behöver – hela vägen från grundskolan fram till arbetslivet, säger Tomas Blad Lindahl, enhetschef för projektenheten Kronoberg.

Projektet startar i september och pågår i två år med ungefär 660 deltagare i länet. Projektet ska ha en metodutvecklingsdel för målgruppen 13–17 år och en arbetsmarknadsdel med fördjupat individuellt stöd till målgruppen 18–24 år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons