Annons
Växjö

Växjö flygplats fortsatt i beredskap året ut

Växjö • Publicerad 23 september 2021
Växjö flygplats/Småland Airport fortsätter att ha temporär beredskap för samhällsviktiga transporter året ut.
Växjö flygplats/Småland Airport fortsätter att ha temporär beredskap för samhällsviktiga transporter året ut.Foto: Ebba Sund

Sedan ett regeringsbeslut december 2020 har flygplatsen i Växjö varit en temporär beredskapsflygplats. Detta efter att regeringen gett Trafikverket i uppdrag att förhandla och ingå överenskommelser med flygplatser om temporär beredskap i syfte att säkra tillgången till samhällsviktiga transporter.

Sen dess har uppdragit förlängts i både februari och maj 2021. Nu förlängs det ytterligare, denna gång fram till den 31 december 2021. Överenskommelsen innebära att Växjö flygplats dygnet runt ska hålla en beredskap att ta emot luftfartyg som utför akuta eller av annat skäl prioriterade transporter för hälso- och sjukvården.

Annons

– Vi behöver fortsatt upprätthålla temporära beredskapsflygplatser så att samhällsviktiga transporter som ambulansflyg fortsatt kan starta och landa i hela landet. Därför förlänger regeringen uppdraget till Trafikverket, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth, i ett pressmeddelande.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons