Annons
Växjö

Växjö flygplats i beredskap även nästa år

Växjö • Publicerad 19 december 2021
Växjö flygplats.
Växjö flygplats.Foto: JOHANNA LUNDBERG

Regeringen kommer att förlänga stödet till de 17 temporära beredskapsflygplatser som inrättades förra året, däribland Växjö Småland Airport. Beskedet innebär att Trafikverket får i uppgift att förhandla med flygplatserna om att förlänga beredskapsuppdraget, som ska gälla under 2022.

– Vi behöver fortsatt upprätthålla temporära beredskapsflygplatser så att samhällsviktiga transporter som ambulansflyg fortsatt kan starta och landa i hela landet. Därför förlänger regeringen uppdraget till Trafikverket, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Annons

Beslut om de 17 temporära flygplatserna kom i december förra året. Växjös uppdrag som beredskapsflygplats förlängdes därefter i både februari, maj och september 2021.

Tillsammans med de tio permanenta beredskapsflygplatserna har Sverige i dagsläget 27 flygplatser som dygnet runt är redo att ta emot samhällsviktiga transporter.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons