Annons
Växjö

Växjö kan få en fjärde ishall

Växjö • Publicerad 21 november 2021
Den nya ishallen föreslås ligga i anslutning till Vida Arena – bland annat.
Den nya ishallen föreslås ligga i anslutning till Vida Arena – bland annat.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Socialdemokraterna ville se en ny ishall i Växjö. Det blågröna styret höll med. Nu har kultur- och fritidsnämnden fått i uppgift att göra en platsstudie som ska visa vart den nya ishallen ska stå.

Ishallens placering har redan varit uppe för diskussion. Ett förslag är att isytan uppförs i anslutning till de tre nuvarande på Arenastaden. Det skulle dock innebära att man måste uppgradera dagens system rejält.

Annons

Ett annat förslag är var som helst i Växjö. Något som Socialdemokraten och andre vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden Otto Lindlöf föredrar.

– Vi ser en annan plats som bättre men vi vill givetvis avvakta den platsstudien som nu ska göras. Vi har inte låst oss på något sätt, säger han till Smålandsposten.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons