Annons
Växjö

Växjö klättrar på kommunranking för unga

Växjö • Publicerad 25 december 2023
Foto: Nadia Hagberg

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har för andra gången rankat ungas bostadsförhållande i landets kommuner. Växjö kommun hamnar på plats 78 och klättrar 34 placeringar.

– Brist på billiga hyresrätter, höga bostadspriser samt tuffa krav på kontantinsats och amortering är mycket höga trösklar att ta sig över för den som är ung och vill skaffa sig en bostad. Kommunpolitikerna i Växjö behöver både se över kommunens arbete och sätta press på sina partikamrater i riksdagen så att fler unga får möjlighet att flytta hemifrån, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Annons

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling rankar Sveriges kommuner utifrån ungdomsarbetslöshet, bostadspriser, trångboddhet och tillgång till bostäder för unga.

Ljungby är bäst i Kronobergs län på en 25:e plats efter att ha klättrat från plats 60. Alvesta hamnar trea i länet och på plats 192 i hela landet. Kommunen klättrar 27 placeringar jämfört med listan 2021. Älmhult är fyra i länet på plats 213.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons