Annons
Växjö

Växjö klättrar på ranking om kvinnofrid

Växjö • Publicerad 10 februari 2024
Foto: Nadia Hagberg

För femte gången släpper organisationen Unizon rapporten Kvinnofridsbarometern som bygger på enkäter utskickade till landets samtliga kommuner. Växjö kommun hamnar i år på en tredje plats av de 168 kommuner som deltagit.

– Rankningen är ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt och att vi ska fortsätta med det, säger Rizana Talic, förvaltningschef för förvaltningen för arbete och välfärd.

Annons

I Kvinnofridsbarometern 2023 undersöker Unizon kommunernas arbete mot mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer och innehåller frågor om hur arbetet är organiserat, rutiner, insatser, förebyggande åtgärder och kompetens inom förvaltningen.

När Växjö deltog i enkäten senaste, 2019, hamnade kommunen på plats tolv.

Kvinnofridsbarometern 2023 visar att arbetet med kvinnofrid i många av landets kommuner är ostrukturerat och oprioriterat och att lagstiftning och föreskrifter finns men inte efterlevs.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons