Annons
Växjö

Växjö kommun arrangerar hållbarhetsvecka

Växjö • Publicerad 18 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: MATHIAS BERGELD

Nästa vecka mellan den 21-26 mars är det dags för Växjö kommuns årliga hållbarhetsvecka. Samtliga aktiviteter som anordnas under veckan har fokus på miljö och klimat.

Några av aktiviteterna som sker är meditativ vandring i Linnés arboretum, invigning av en ny trädslinga i Linnéparken, matlagning med Bo Frank och kocken Jens Vikingsson och vinterbad.

Annons

– Det är fantastiskt kul att vi återigen bjuder in Växjöborna och företagen till att delta i Earth Week. Det är ett spännande program och jag ser fram emot att fler får ta del av allt som händer, säger Magnus P Wåhlin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott.

Veckan avslutas med att kommunhuset, stadsbiblioteket och Växjö energis ackumulatortank symboliskt släcker belysningen under Earth Hour den 26 mars mellan klockan 20.30 och 21.30.

Hela programmet för veckan finns på Växjö kommuns hemsida.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons