Annons
Växjö

Växjö kommun beviljas stöd för internationellt demokratiprojekt

Växjö • Publicerad 14 september 2023
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö kommun ska inleda ett nytt partnerskapsprojekt med Komuna Vushtrri i Kosovo och beviljas nu 1 350 000 kronor från Internationellt Centrum för Lokal Demokrati, ICLD, till projektet som genom digitalisering ska öka och förbättra kommunens kommunikation och dialog med sina medborgare som är en viktig del i ett demokratiskt samhälle.

Det handlar om att utveckla och digitalisera befintligt kommunarkiv i Vushtrri för att det som sker i verksamheterna ska finnas tillgängligt och vara läsbart för kommunens invånare.

Annons

– Vi är glada för möjligheten att samarbeta med kommunarkivet i Komuna Vushtrri och tillsammans kunna jobba för att stärka invånares insyn och tillgång till kommunens allmänna handlingar. Det är en viktig del av vårt demokratiska samhälle, säger Carina Elmefall, kanslichef på Växjö kommun.

Växjö kommun och Komuna Vushtrri i Kosovo har samarbetat under lång tid och tidigare genomfört ett flertal projekt på olika teman.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons