Annons
Växjö

Växjö kommun byter vinnare i tävlingen – så se nya vinnaren ut

Växjö • Publicerad 15 juni 2022
Foto: Rebecka Malmberg

Under tisdagen presenterade Växjö kommun vinnaren av muralmålningstävlingen. Men det vinnande bidraget var slående likt en bild som sedan tidigare finns att ladda ner gratis på nätet. Nu har Växjö kommun beslutat att byta vinnare. Istället utses tvåan i tävlingen, Rebecka Malmberg från Växjö som ny vinnare och den som ska bli verklighet på den stora fasadväggen på Norra Järnvägsgatan i centrala Växjö.

– Det var en självklarhet att snabbt ta beslut om att göra om och göra rätt. Vi vill också tacka den invånare som uppmärksammade oss på att bidraget inte alls var gjort av konstnären. Rebecka Malmbergs bild var juryns andra favorit och hennes bild kommer bli ett fantastiskt tillskott till staden, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande och medlem i juryn.

Annons

Målningen kommer att färdigställas av konstnären under sensommaren 2022.

– Min design är en hyllning till det som gläder många av oss i Växjö, vår vackra natur, studier och givetvis vår fina domkyrka. Motivet visar tre studenter som går ner för Östrabo Ekobackens allé mot vår fina stad. Designen är till för att reflektera färgerna vi ser i Växjö och bringa glädje i området. Färgerna gifter sig även bra med kommunhuset och de nya byggnaderna på andra sidan järnvägen, skriver Rebecka Malmberg själv om sitt bidrag.

Enligt Anna Tenje ska 108 objekt ha skickats in till tävlingen och samtliga har bildgooglats och granskats. Trots det har kommunen inte upptäckt att den första vinnaren redan fanns med som bild.

Foto: Rebecka Malmberg
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons