Annons
Växjö

Växjö kommun får JO-kritik: ”Helt oacceptabelt”

Växjö • Publicerad 12 maj 2022

Växjö kommun får kritik av Justitieombudsmannen (JO) för att ha dröjt för länge med att lämna in ett överklagande om bistånd till domstol.

Överklagandet blev liggande i över två månader på enhetschefens skrivbord innan det upptäcktes. När överklagandet återfanns tog det minst ytterligare en vecka innan det skickades vidare till förvaltningsrätten.

Annons

Kommunens egna utredning av händelsen visar att nämnden brustit i sin rutin och att överklagan överhuvudtaget inte borde ha hamnat på enhetschefens skrivbord, som vid tidpunkten var på semester, utan i ett gemensamt postfack.

”Handläggningstiden för att överlämna överklagandet är helt oacceptabel”, skriver JO i beslutet.

Eftersom överklagandet dessutom redan hade legat i två månader borde ärendet ha hanterats omedelbart när överklagan återfanns, menar JO och riktar därför kritik mot Växjö kommun för den bristfälliga handläggningen.

Genrebild, Växjös kommunhus.
Genrebild, Växjös kommunhus.Foto: Lars-Göran Rydqvist
Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons