Annons
Växjö

Växjö kommun höjer beredskapen – ”Ser allvarligt på läget”

Växjö • Publicerad 3 mars 2022
Ukrainas flagga framför Växjö stations- och kommunhus.
Ukrainas flagga framför Växjö stations- och kommunhus.Foto: Växjö kommun

Växjö kommun har höjt beredskapen för om antalet asylsökande från Ukraina skulle öka.

– Med tanke på den upptrappning vi ser i vår omvärld höjs behovet av förberedelser hos oss i Växjö kommun. Vi ser allvarligt på läget och det gäller att vara förbered på olika scenarios, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons

Växjö kommuns inriktning är att fortsätta omvärldsbevaka, följa händelseutvecklingen och analysera för att kunna agera effektivt vid behov. Dessutom har kommunen tagit beslut om att inventera om det finns eventuella samarbeten mellan Växjö kommun och Ryssland och ska i sådana falla avbryta dessa.

– Vi ska inte bidra till några samarbeten där Ryssland finns med. Det är ett sätt att visa vår ståndpunkt och att vi står bakom demokratiska fri- och rättigheter, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons