Annons
Växjö

Växjö kommun klättrar på miljöranking – är en av Sveriges främsta

Växjö • Publicerad 5 oktober 2023

Varje år gör tidningen Aktuell Hållbarhet en ranking av Sveriges miljöbästa kommun. Växjö kommun klättrar på rankingen och slutar fyra, kommunens bästa placering hittills.

– Det känns positivt att vi förbättrar vår position i årets miljöranking. Det är en bekräftelse på vårt långsiktiga arbete och det uppmuntrar oss att fortsätta vår utveckling mot ett hållbart Växjö, säger Pernilla Bodin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott.

Annons

Det är femtonde året i rad som Aktuell Hållbarhet genomför kommunrankingen som bygger på en enkät som kommunerna svarar på samt information och statistik från olika myndigheter och organisationer.

Pernilla Bodin menar att Växjö kommun måste minska utsläppen av växthusgaser snabbare om klimatneutralitet ska uppnås till 2030, att den biologiska mångfalden måste säkras och att avfallsmängderna måste minska.

Lunds kommun är etta, Malmö tvåa och Järfälla trea.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons