Annons
Växjö

Växjö kommun köper ridhuset – här är prislappen

Växjö • Publicerad 31 augusti 2022
Medlemmar i Theleborgs ryttarsällskap kan troligen räkna med att få tillbaka inbetalade ridavgifter efter föreningens konkurs i våras.
Medlemmar i Theleborgs ryttarsällskap kan troligen räkna med att få tillbaka inbetalade ridavgifter efter föreningens konkurs i våras.Foto: Marie Fransson

I april försattes Theleborgs ryttarsällskap, TRS, i konkurs. Växjö kommun har visat intresse för att köpa de delar av anläggningen som kommunen inte redan ägde och nu är det klart.

Växjö kommun köper ridhuset för två miljoner kronor, inventarier för 300 000 kronor och efterställer fordringar på drygt 700 000 kronor.

Annons

– Det vanliga vid konkurser är att banken får sin del och övriga ingenting. Men här finns ett ridhus som är värt pengar och omkring 150 engagerade fordringsägare i form av föreningens medlemmar som vill ha tillbaka inbetalda ridavgifter. Det är i och för sig farligt att lova, men jag tror att alla medlemmar kommer att kompenseras fullt ut för inbetalda ridavgifter. Däremot får man inte medlemsavgiften tillbaka, säger konkursförvaltaren Henrik Snellman till Smålandsposten.

Växjö kommun är formell ägare av hela anläggningen från och den 22 augusti.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons