Annons
Växjö

Växjö kommun satsar på Sverigeutbildning för nyanlända

Växjö • Publicerad 22 mars 2022
Första bussen med flyktingar från Ukraina som anlände till Växjö i mars 2022.
Första bussen med flyktingar från Ukraina som anlände till Växjö i mars 2022.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Växjö kommun vill satsa på utbildning om det svenska samhället för nyanlända genom att utöka tiden för Sverigeintroduktion från 100 till 120 timmar. Under hösten 2022 ska projektet testas.

– En viktig förutsättning för att nyanlända ska få en bra start i Sverige är att de får kunskap om hur det svenska samhället fungerar och inte minst hur det är att vara förälder i Sverige. Genom att utöka utbildningen förbättrar vi människors möjlighet att bli en del av det svenska samhället, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Annons

I den utökade utbildningstiden ska man främst fokusera på föräldraskap.

– Vi ser ett ökat behov av att stärka utbildningsinsatserna kring att vara förälder i Sverige och utökar därför Sverigeintroduktionen med ytterligare utbildningstid, säger Jessica Sorting, enhetschef på medborgarkontor och mötesplatser med ansvar för Sverigeintroduktionen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons