Annons

Växjö kommun ska förbättra företagsklimatet

Växjö • Publicerad 10 mars 2024
Bo Frank (M)
Bo Frank (M)Foto: Elvedin Basic

Moderaterna har genom Bo Frank och Lars-Göran Svensson förslagit att kommunen ska vidta åtgärder för ett förbättrat företagsklimat. I veckan bifölls motionen och det innebär att kommunen ska ta fram en tydlig målbild av att företagande är viktigt och en prioriterad fråga i relevanta styrande dokument. Dessutom ska kommunens politiker få någon form av ”fortbildning” i företagandets villkor och förutsättningar och att kommunens medarbetare som främst arbetar med myndighetsutövning ges samma kunskap.

– Växjö har haft en fallande trend när det kommer till kommunens företagsklimat. Framgångsrika kommuner kännetecknas av korta beslutsvägar och bra dialog mellan politiken, administration och företag. Vi behöver se till att vända den negativa trend som Växjö kommun har haft de senaste åren, säger Bo Frank (M).

Annons

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons