Annons
Växjö

Växjö kommun ska utreda en ny inriktning på gymnasiet

Växjö • Publicerad 14 februari 2024
.
.Foto: MATHIAS BERGELD

Utbildningsnämnden i Växjö kommun har beslutat att utreda en ny inriktning på någon av de kommunala gymnasieskolorna. Det handlar om en klimat- och miljöinriktning.

– Vi behöver alltid se över vilka typer av utbildningar som vi erbjuder på våra kommunala gymnasieskolor, det är ett arbete som sker löpande. Nu utreder vi möjligheten att inrätta en klimat- och miljöinriktning på någon av de gymnasieprogram som vi erbjuder, säger Magnus Folcker (MP), ledamot i utbildningsnämnden.

Annons

Uppdraget att utreda möjligheten till en ny inriktning är en del av utbildningsnämndens internbudget för 2024 som har tagits fram av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i samarbete med Centerpartiet.

Julia Berg (S), ordförande i utbildningsnämnden, säger att klimatförändringarna är en av våra största utmaningar och att det behövs fler människor med kunskap. Björn Kleinhenz (V), 1:e vice ordförande i utbildningsnämnden, menar också att en klimat- och miljöinriktning skulle öka de kommunala gymnasieskolornas attraktivitet och ge en tydlig profil

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons