Annons
Växjö

Växjö kommun skänker rullstolar och rollatorer till Ukraina

Växjö • Publicerad 24 mars 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Tillsammans med biståndsorganisationen Human Bridge skickar Växjö, Alvesta och Ljungby kommuner hjälpmedel till civilbefolkningen i Ukraina.

Hjälpmedlen som skickas är överskott av återlämnade kommunala hjälpmedel som kommer in till hjälpmedelsverksamheten. Det handlar bland annat om rullstolar, rollatorer, kryckkäppar, medicinteknik och vårdsängar. Under första leveransen i fredags skänkte Växjö kommun 15 rollatorer, 8 rullstolar och 2 gåbord.

Annons

– Vi har många hjälpmedel som kan hjälpa behövande och det värmer i hjärtat att vi på Växjö kommun kan bidra då behovet är extremt stort. Våra medarbetare har på ett beundransvärt sätt engagerat sig för att göra detta möjligt, säger Ulf Gustavsson, avdelningschef för kommunrehab i Växjö kommun.

Leveranser av hjälpmedel kommer att ske löpande.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons