Annons
Växjö

Växjö kommun skänker utrustning och artiklar till krigets offer

Växjö • Publicerad 17 maj 2022
Växjö Kommunhus.
Växjö Kommunhus.Foto: Urban Nilsson

Växjö kommun ska skänka utrustning och sanitetsartiklar till krigets offer. Gåvorna är värda 210 000 kronor och går till vänorten Kaunas i Litauen som ska skicka vidare gåvorna till sina vänorter Lutsk, Lviv och Charkiv.

Växjö kommun ska skicka blöjor, barnmat, tvål, tandkräm, sårvårdsutrustning och annat sjukvårdsmaterial.

Annons

– Det känns väldigt bra att använda vänortsarbetet på detta sätt. Vi gör en insats utifrån ett behov som Kaunas ser på nära håll, och som vi vet når de drabbade i Ukraina, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Malin Lauber (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, och fyra medarbetare från kultur- och fritidsförvaltningen och kommunledningsförvaltningen, kommer att åka till Kaunas i veckan. Det är ett sedan tidigare planerat besök för att uppmärksamma att Kaunas är Europeisk kulturhuvudstad 2022.

– Det här gör besöket än mer angeläget. Kaunas har ett stort och nära engagemang i Ukraina och de akuta humanitära behov som finns. Det ska bli intressant att under besöket även få ta del av deras bild och deras hjälparbete, säger Malin Lauber (S), vice ordförande i kommunstyrelsen, som är en av de som åker till Kaunas.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons