Annons
Växjö

Växjö kommun tappar i ranking

Växjö • Publicerad 18 maj 2024
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) genomför varje år ”Öppna jämförelser Företagsklimat”. 2024 års jämförelse, som baseras på förra årets service, visar att den upplevda servicen till företag från Växjö kommun har sjunkit något från föregående år.

Växjö kommun tappar från plats 103 till 141 och Nöjd kund-indexet (NKI) har gått från 75 till 73.

Annons

– Vi är tacksamma för alla företagare som tog sig tiden att svara på enkäten. Detta är, i kombination med våra egna uppföljningar vi gör i varje ärende, med i vårt framtida arbete med att servicesäkra vår myndighetsutövning, säger Per Sandberg, förvaltningschef Växjö kommun.

Ungefär 500 företagare i Växjö har bedömt kommunens service inom myndighetsområdena brandtillsyn, bygglov, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd.

Kommunen kommer att prioritera arbetet inom myndighetsutövning och intensifiera arbetet med att förbättra och förenkla för företagare.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons