Annons
Växjö

Växjö kommun tilldelas utmärkelse: ”Höga ambitioner”

Växjö • Publicerad 6 september 2022
Foto: Oscar Appelgren

Växjö kommun är en av årets förebilder inom offentlig upphandling enligt Ragn-Sells. Kommunen tilldelas miljöföretagets utmärkelse Årets cirkulära förelöpare som hyllar och lyfter upp kommunens arbete med att ställa krav på cirkularitet och återvunnet material i sina upphandlingar.

– Det framgår tydligt i vår nya policy att vi i första hand undersöker alternativ till själva inköpet, för att se om vi istället kan återanvända eller återbruka. Om beslut fattas om att en upphandling eller ett inköp behöver genomföras, ska i första hand produkter som innehåller återvunnet material eller som går att materialåtervinna kravställas eller väljas, säger Tina Storbjörk, upphandlingschef i Växjö kommun.

Annons

Sju cirkulära förelöpare har utsetts genom åren. Förutom Växjö får Göteborg Stad utmärkelsen i år. Andra kommuner som fått utmärkelsen är Helsingborg, Skellefteå, Kalmar, Uppsala och Borlänge.

– Växjö definierar långtgående krav på hållbarhet och cirkulära lösningar i sina riktlinjer för upphandling. De har höga ambitioner där de arbetar aktivt för hållbara inköp och upphandlingar, samt visar på hur man genom samarbete och samverkan skapar hållbara projekt, säger Anders Gunnarsson, regionchef för Kronoberg på Ragn-Sells.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons