Annons
Växjö

Växjö kommun utökar julbelysningen

Växjö • Publicerad 31 oktober 2022
Julbelysning över Storgatan i Växjö.
Julbelysning över Storgatan i Växjö.Foto: Urban Nilsson

Elpriserna har under året ökat kraftigt och kommuner har vidtagit åtgärder för att minska elanvändningen och kostnaderna. En snackis har varit hur det blir med julbelysningen och nu har Växjö kommun tagit ett beslut.

Växjö kommun satsar på en utökad julbelysning i staden och tätorterna. Kommunen har intensifierat arbetet med att byta ut stora delar av gatubelysningen samt all julbelysning till energisnåla LED-lampor.

Annons

Det gör att fler lampor kommer att lysa men belysningen kommer att vara tänd under en kortare period, 25 november-9 januari, än den vanligtvis brukar.

– Vi vill lysa upp tillvaron för våra invånare och besökare i dessa mörka tider och därför har vi tagit beslut om att julbelysningen ska vara tänd i år. Vi hoppas också att den utökade julbelysningen ska få fler folk att röra sig i centrum och våra tätorter för att titta på belysningen, vilket kan bidra till en ökad känsla av gemenskap och trygghet, säger kommunchefen Monica Skagne.

All julbelysning och stora delar av gatubelysningen är utbytt till energisnåla LED-lampor. Ett LED-belyst träd drar lika mycket som en enskild halogen-gatlykta enligt Växjö kommun.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons