Annons
Växjö

Växjö kommun vill att fler grupper ska testas för covid-19

Växjö • Publicerad 31 januari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: CARL SANDIN

Växjö kommun vill att personal inom förskola, årskurs 1-3 på grundskolorna samt enheter inom Måltidsorganisationen ska prioriteras i provtagningen av covid-19. Det skriver kommunen i ett brev till Region Kronoberg och Länsstyrelsen.

Kommunen ser en hög personalfrånvaro till följd av covid-19 och influensa. I brevet skriver de att de balanserar mellan att stänga, skapa hybridlösningar och gå över till distansutbildning inom utbildningsförvaltningen, och att det bara finns två alternativ inom barnomsorgen: stänga eller hålla öppet verksamheterna.

Annons

– Vi har väldigt mycket personal inom de här kategorierna som vi inte kan vara utan. Därför tycker vi de ska ingår i allmänhetens testning. Att stänga ner skolor och förskolor är det sista vi vill göra, säger Anna Tenje till Smålandsposten.

I skrivande stund prioriteras personer med medicinska behov, personer inom hälso- och sjukvård samt äldreomsorg i Folkhälsomyndighetens allmänna testning. Men även personer med symtom vars arbete kräver fysisk närvaro samt elever i grund- och gymnasieskolan och motsvarande skolformer.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons