Annons
Växjö

Växjö kommuns uppmaning till invånarna

Växjö • Publicerad 4 januari 2023
Växjö kommunhus.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Det är fortsatt hög smittspridning i samhället och covidfallen ökar ihop med RS-virus, förkylningar och vinterkräksjuka.

Enligt Växjö kommun påverkar sjukdomarna flera av kommunens verksamheter, bland annat inom omsorgen och förskolorna. Kommunen uppmanar nu att alla måste hjälpas åt och ta egenansvar för att minska smittspridningen. Det innebär bland annat att fortsatt stanna hemma om man är sjuk, hålla avstånd till varandra när det är möjligt samt vara noga med handhygienen på jobbet, i skolan och på fritiden.

Enligt Folkhälsomyndigheten är det troligt att covidfallen fortsätter att öka med en topp i mitten av januari. Myndigheten har flaggat för att det kan bli en högre sjukfrånvaro i samhället i stopp eftersom det är olika smittor som sprider sig.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons