Växjö Lakers föll mot Kristianstad – och fick nya skador

Växjö • Publicerad 10 augusti 2022
Pontus Netterberg gav hemmalaget ledningen.
Pontus Netterberg gav hemmalaget ledningen.Foto: Simon Rehnström

Växjö Lakers fick en tung inledning på försäsongen när laget föll mot allsvenska Kristianstad. KIK vann med 4-2 och skadedrabbade Växjö Lakers fick ytterligare två skador.

Kristianstad såg betydligt mer laddat ut och var det bättre laget på isen. Matchens första mål kom i mitten av den andra perioden genom den före detta Lakersspelaren Pontus Netterberg. Precis innan sista periodvilan kvitterade Lakers genom Hugo Gustafsson.

I den tredje och sista perioden satte KIK:s Malte Sjögren två mål och Robin Carlsson satte 4-1 innan Glenn Gustafsson precis före slutsignalen reducerade till 4-2.

Växjö Lakers kom till matchen med ett antal skador och ytterligare två spelare skadade sig under matchen. Joel Kellman fick ledas ut efter att ha fått en smäll mot huvudet och precis i slutet av matchen fick Hugo Gustafsson en smäll och brakade in med huvudet före i sargen.