Växjö

Växjö Lakers nollade Luleå i första kvartsfinalen

Växjö • Publicerad 16 mars 2023
Växjös Joel Persson jublar efter sitt 1-0 mål under kvartsfinal mellan Växjö och Luleå.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Under torsdagskvällen klev Växjö Lakers in i SM-slutspelet och den första kvartsfinalen mot Luleå, som tog sig vidare från åttondelen i en tuff kamp mot Oskarshamn.

Växjö vann den första matchen med 2-0 efter att ha vunnit skotten på mål med hela 30-9 inför 5 077 personer i Vida Arena.

Efter en mållös förstaperioden gav Joel Persson Lakers ledningen i mitten av den andra perioden. Han assisterades av Hardy Häman Aktell och Robert Rosén.

Luleå hade svårt att komma till skott på mål och i ett sista försök i den tredje perioden tog laget ut målvakten Joel Lassinantti. Då kunde Ludvig Nilsson göra 2-0 för Växjö Lakers.

Växjö Lakers vann SHL:s grundserie med tre poäng ner till Skellefteå AIK. Ett Skellefteå AIK som under torsdagen förlorade hemma mot Rögle med 3-2.