Växjö Lakers nollade tabelltrean Färjestad

Växjö • Publicerad 4 februari 2023
Lukas Bengtsson jublar under matchen mot Färjestad.
Lukas Bengtsson jublar under matchen mot Färjestad.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Under lördagskvällen möttes tabelltvåan Växjö Lakers och tabelltrean Färjestad i Vida Arena. Växjö Lakers kom till matchen med fyra förluster på de fem senaste matcherna men studsade tillbaka efter storförlusten mot Malmö genom att besegra Färjestad med 4-0.

Tre av målen kom redan i den första perioden. Jayden Halbgewachs satte 1-0 efter drygt tretton minuters spel. Målet kom i numerärt överläge, precis som det andra målet fem minuter senare då Lukas Bengtsson skrev in sig i målprotokollet. Precis innan periodvilan satte Dan Sexton 3-0.

I den andra perioden satte Hardy Häman Aktell 4-0, vilket blev slutresultatet i matchen. Emil Larmi höll nollan i matchen.