Växjö Lakers vände mot HV71 – inleder 2023 som serieledare

Växjö • Publicerad 30 december 2022
Växjös spelare jublar under Smålandsderbyt mot HV71 den 30 december.
Växjös spelare jublar under Smålandsderbyt mot HV71 den 30 december.Foto: MATHIAS BERGELD

Serieledande Växjö Lakers avslutade 2022 med seger i derbyt borta mot HV71. Lakers vann med 2-1 efter mål av

Det var HV71 som inledde målskyttet i matchen genom nya spelaren Nick Shore. 1-0 kom redan efter 101 sekunders spel. Resterande delen av den första perioden blev mållös.

I den andra perioden jagade Lakers en kvittering och den kom knappt fem minuter in i mittenperioden genom Glenn Gustafsson. Åtta minuter senare assisterade Robert Rosén och Lukas Bengtsson Tobias Rieder som satte 2-1 till Växjö Lakers.

HV71 försökte få till ett kvitteringsmål i den tredje perioden men Växjö Lakers höll tätt bakåt och kunde hålla undan till seger och tre poäng. Emil Larm i Lakersmålet stod för en mycket bra match.

Det här var det tredje derbyt mellan lagen den här säsongen. Första matchen slutade med 5-2-seger för HV71 och den andra matchen gick till förlängning där Lukas Bengtsson avgjorde för Växjö Lakers.

Växjö Lakers leder SHL-tabellen på 61 poäng efter 30 spelade matchen. Tvåan Skellefteå AIK har en match mindre spelad.