Växjö Lakers vann genrepet – Koivisto målskytt i första matchen på nio månader

Växjö • Publicerad 10 september 2022
Miika Koivisto.
Miika Koivisto.Foto: JOHAN BERNSTRÖM

Nästa helg är det dags för SHL-premiär. Under fredagskvällen spelade Växjö Lakers den sista träningsmatchen inför premiären och Lakers besegrade Örebro med 4-1 efter att ha styrt spelet under matchen.

Det var Örebro som tog ledningen i den första perioden men Lakers kvitterade innan den första periodpausen genom Ludvig Nilsson.

I den andra perioden sköt Lukas Bengtsson in 2-1 och Lakers var i ledning inför den tredje perioden. I matchens tredje och sista period åkte Keegan Lowe in i offensiv zon, rundade målet och passade till Glenn Gustafsson som sköt in pucken i mål till 3-1. Örebro försökte få till en reducering och tog ut målvakten. Då fick Miika Koivisto, den finske backen som varit borta från spel i nio månader, pucken och kunde sätta 4-1 i tom bur.