Annons
Växjö

Växjö pilotkommun i nollvision mot vräkningar

Växjö • Publicerad 9 augusti 2022
Foto: ANDERS SALLSTROM

Bostadsfastighetsbolaget Heimstaden ska lansera en nollvision mot vräkningar 2030 med ett delmål om ett halverande redan 2025. Växjö en av fem pilotkommuner som har valts ut.

– Vi är jätteglada att Växjö kommun vill samarbeta med oss för att minska antalet vräkningar och i ett tidigare skede ge stöd till individer som av olika anledningar har problem och riskerar att förlora sin bostad, säger Anna Pertell, bosocial samordnare Heimstaden.

Annons

Heimstaden har identifierat att det i vräkningsprocessen finns förbättringspotential och att bolaget tillsammans med kommun och socialtjänst kan arbeta smartare och förebyggande så att hyresgäster som hamnar i trångmål inte behöver lämna sina hem.

Utöver Växjö är Helsingborg, Sandviken, Norrköping och Umeå pilotkommuner och till hösten påbörjas förbättringsarbetet inom respektive kommun tillsammans med socialtjänsten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons