Annons
Växjö

Växjö Pride firar 10 år – får mer pengar från kommunen

Växjö • Publicerad 13 december 2022
Växjö Pride 2022.
Växjö Pride 2022.Foto: David Johansson

Nästa år firar Växjö Pride, som är en av Sveriges största pridefestivaler med tiotusentals deltagare och besökare, tio år. Därför har Växjö kommun beviljat ett ökat stöd till den ideella föreningen som ska användas för att arrangera fler publika aktiviteteter under 2023.

Föreningen Växjö Pride har varje år ansökt om evenemangsstöd från Växjö kommun. Föreningen brukar beviljas runt 230 000 kronor men till nästa år får de 300 000 kronor.

Annons

– Växjö Pride gör fantastiska insatser för att öka kunskapen bland Växjöbor, företag, organisationer, myndigheter och föreningar i frågor som rör hbtqi+ personers förutsättningar och liv. Det råder bred politisk enighet i att stötta föreningen i att kunna fortsätta utveckla evenemanget, säger Pernilla Tornéus (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun.

Med hjälp av Växjö kommuns stöd kommer Växjö Pride att kunna anordna omkring 100 aktiviteter under prideveckan. Det handlar om kostnadsfria konserter, föreläsningar, aktiviteter för barn och unga samt möjligheter för politiska samtal med syftet att på olika sätt synliggöra, stödja och utveckla förutsättningarna för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queerpersoners liv.

– I tider som dessa är det extra viktigt att Växjö kommun står upp för alla människors lika värde och rättigheter där mångfalden är grunden till en öppen och inkluderande kommun. Därför är det är en självklarhet för oss att stötta föreningen och vi ser fram emot ett färgsprakande 10-årsjubileum, säger Malin Lauber (S), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Växjö kommun också också stötta föreningen med en del utsmyckningen i Växjö stad, som marknadsföring av prideveckan på stadens infartsskyltar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons