Växjö pride firar 10 år - öppnar dörrarna till pride house

Växjö • Publicerad 18 mars 2023
Bild från 2022 års prideparad.
Bild från 2022 års prideparad.Foto: David Johansson

2013 grundade en grupp ungdomar Växjö pride och arrangerade Växjös första prideparad. Då var det ungefär 500 personer som gick i paraden. Sedan dess har Växjö pride arrangerats varje år och hundratals företag, organisationer och föreningar har deltagit.

– Det är med stor stolthet vi ser tillbaka på 10 år av Växjös viktigaste vecka och vi fortsätter att ta kampen vidare tillsammans! Växjö har i hög grad genom åren symboliserat frihet, öppenhet och kärlek! Tack för det Växjö, nu kör vi! Säger Suzana Moćević, ordförande Växjö pride i ett pressmeddelande.

I samband med sitt 10års-jubileum så slår man i år upp portarna till vad man kallar för pride house. Det är ett evenemang som arrangeras den 10-12 maj på Palladium. I ett pressmeddelande beskrivs det som ”två dagar av kunskap, glitter och allvar”. På agendan finns föreläsningar, samtal, workshops, scenkonst och andra aktiviteter.

Årets parad kommer att gå av stapeln den 13 maj och ringla genom centrala Växjö för att avslutas i Linnéparken. Väl där blir det konsert och tal.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.