Annons
Växjö

Växjö Pride instiftar hederspris – de får bära hedersflaggan

Växjö • Publicerad 9 maj 2023
Foto: Per-Erik Sandebäck

I år firar Växjö Pride tio år och i samband med det inrättas ett återkommande hederspris till minne av Charlie Ånfors Sten, som var en del av Växjö Pride i många år. Genom hederspriset vill Växjö Pride uppmärksamma organisationer, företag, föreningar och andra som arbetar uthålligt och långsiktigt med HBTQI-frågorna året om.

Den första pristagaren blir Bergendahlska gårdens verksamhet HBTQ+-café som enligt motiveringen ”bidrar varje dag, året om med att skapa förutsättningar och ge möjligheter till barn och unga att växa upp och vara precis så fantastiska som de vill vara”.

Annons

I ett antal år har en stor hedersflagga burits i början av paradtåget. Det har varit bland annat Växjös skolledning, stolta närstående, Vakna Sverige och Charlie Ånfors Stens anhöriga och föreningen SPES Kronoberg som burit flaggan. I år blir det tioåringar eftersom Växjö Pride funnits sedan de föddes.

”Vi är många som önskar att vi också hade fått leva våra hela liv med det engagemang som Växjö visar genom Pride. Tillsammans står vi idag rakryggade och enade i varje människas rätt att leva sitt liv i fred och demokrati och älska de människor vi valt att älska! Med dessa tioåringar är även vår framtid glittrande ljus”, skriver Växjö Prides styrelse.

Växjö Prideparad äger rum lördagen den 13 maj klockan 14 med start vid Norrtullskolans parkering.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons