Annons
Växjö

Växjö Pride invigt – så blir årets pridevecka

Växjö • Publicerad 8 maj 2023
Invigning av Växjö Pride på Speakers corner 2023.
Invigning av Växjö Pride på Speakers corner 2023.Foto: Calle Rydqvist

I år fyller Växjö Pride tio år och under måndagen invigdes prideveckan vid Speakers corner i Växjö.

Under invigningen uppträdde artisterna bakom årets pridelåt ”Bitch, I'm a dream”, Momo May och Malin Törnqvist. Kronobergs landshövding Maria Arnholm höll ett högtidstal och därefter avslutades invigningen vid Speakers corner med det traditionsenliga ballongsläppet. Efteråt väntade invigningsmingel med dj, quiz och spelning av Julia Lov som har haft miljontals streams på Spotify.

Annons

– Jag vet inte om det är för att det är tioårsjubileum men den responsen vi har fått i år från Växjöborna är helt fantastisk. De öppnar sina armar, tar emot oss, har våra ryggar och ger oss vind i ryggen, säger Suzana Moćević, ordförande för Växjö Pride.

Vad ser du mest fram emot under veckan?

– Det är så himla mycket. Självklart är det paraden men också Pride house. Växjö Pride är väldigt bra på att blanda glitter och allvar. Paraden blir festlig där vi firar och njuter medan Pride house kommer att erbjuda kompetensutveckling. Det ser jag fram emot.

Under veckan väntas en rad olika evenemang som Växjö Pride, företag, organisationer, föreningar och privatpersoner arrangerar.

På lördag väntar parad och avslutningskonsert där Lady Busty och Miss Shameless är hederstalare. Dessutom uppträder Melloartisten Mariette och Grammisvinnaren Cleo.

För att fira tio år med Växjö Pride blir det en jubileumsmiddag på PM & Vänner under kvällen och natten som privatpersoner kan köpa biljetter till. Det utlovas framträdanden, musik, tvårättersmiddag, dans och överraskningar. Ada Option, drag queen från Älmhult, kommer att vara på plats och DJ Tommie X kör på det stora dansgolvet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons