Annons
Växjö

Växjö Pride planerar för både parad och avslutningskonsert

Växjö • Publicerad 22 mars 2022
Växjö Pride
Växjö PrideFoto: Jon Alexandersson

Två år i rad har Växjö Pride fått ställa om och hitta alternativa lösningar för att på ett smittsäkert sätt kunna arrangera prideveckor. Nu har prideveckan 2022 börjat planeras och det kommer att bli en prideparad och avslutningskonsert i Linnéparken.

– Vi har längtat efter att det ska bli möjligt igen och vi hoppas att ni är många som längtat med oss och som sluter upp till årets pride-paraden, säger Markus Emilsson från Växjö Prides paradgrupp.

Annons

Årets tema är ”Still stading” och syftar till att fortsätta stå rakryggade och enade i varje människas rätt att leva sitt liv i fred och demokrati och älska de människor den valt att älska.

Växjö Pride 2022 arrangeras den 9-15 maj med invigning måndagen den 9 maj och prideparad lördagen den 14 maj.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons