Annons
Växjö

Växjö rödakorskrets vinner nyinstiftat pris

Växjö • Publicerad 10 maj 2022
.
.Foto: KRISTER ANDERSSON

Svenska Röda Korset har instiftat ett nytt pris, Årets Rödakorskrets, som är en utmärkelse som går till en krets som utmärkt sig. Årets Rödakorskrets 2022 tilldelas Växjö rödakorskrets.

– Med handlingskraft och nytänkande har Växjökretsen utmärkt sig inom flera områden under det gångna året. Med ett lyhört och snabbfotat arbetssätt har kretsen bland annat genomfört fina informationsinsatser kring vaccinationer, rekryterat nya volontärer och varit delaktiga i mottagandet av människor på flykt från Ukraina, säger Anna Hägg-Sjöquist, ordförande för Svenska Röda Korset.

Annons

Årets Rödakorskrets delas ut till en lokalförening som inom det befintliga året utmärkt sig inom kategorierna samarbete, tillväxt (inklusive frivilligrekrytering), utveckling och innovation inom någon av de verksamheter eller hela kretsverksamheten.

– Det känns jätteroligt att vara först ut med att bli Årets Rödakorskrets. Det kom som en total överraskning för oss, men jag är både glad och stolt att allt det engagemang som vi i Växjökretsen lägger ner uppmärksammas. Vi ser att behoven fortsatt är väldigt stora och förhoppningsvis kan detta inspirera fler till att engagera sig frivilligt, säger Ingemar Svensson, vice ordförande Växjö rödakorskrets.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons