GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjö stift firar 850-årsjubileum

Växjö • Publicerad fredag 18:00
Foto: Oscar Appelgren

På grund av pandemin fick Växjö stifts 850-årsjubileum skjutas upp. Men nu på söndag den 25 september firas det med en festhögmässa i Växjö domkyrka med personer från församlingar från hela stiftet.

– Vi är glada över att vi kan samlas igen och över att vi äntligen ska få fira tillsammans! Vi hoppas att många vill vara med och fira vår långa historia och samtidigt blicka framåt, säger stiftsprost Hans Boeryd, som är projektledare för jubileet.

Mässan på söndag inleds med en lång procession, med representanter för Växjö stifts församlingar. Dessutom predikar biskop Fredrik Modéus och Kammarkören S:t Sigfrid och domkyrkans brassensemble uppträder.

I maj i år firades 850-årsjubileet med ett kalas för barn i stiftet. Då delades barnprocessionskors ut till stiftets samtliga församlingar, som är en gåva från stiftet och från Jan Ekström, möbelsnickare och formgivare från Vetlanda.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.