Annons
Växjö

Växjö stift firar 850-årsjubileum

Växjö • Publicerad 23 september 2022
Foto: Oscar Appelgren

På grund av pandemin fick Växjö stifts 850-årsjubileum skjutas upp. Men nu på söndag den 25 september firas det med en festhögmässa i Växjö domkyrka med personer från församlingar från hela stiftet.

– Vi är glada över att vi kan samlas igen och över att vi äntligen ska få fira tillsammans! Vi hoppas att många vill vara med och fira vår långa historia och samtidigt blicka framåt, säger stiftsprost Hans Boeryd, som är projektledare för jubileet.

Annons

Mässan på söndag inleds med en lång procession, med representanter för Växjö stifts församlingar. Dessutom predikar biskop Fredrik Modéus och Kammarkören S:t Sigfrid och domkyrkans brassensemble uppträder.

I maj i år firades 850-årsjubileet med ett kalas för barn i stiftet. Då delades barnprocessionskors ut till stiftets samtliga församlingar, som är en gåva från stiftet och från Jan Ekström, möbelsnickare och formgivare från Vetlanda.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons