Annons
Växjö

Växjö topp 20 när landets mest djurvänliga kommuner listas

Växjö • Publicerad 8 april 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: LENNART MÅNSSON

För fjärde året i rad har organisationen Djurens Rätt rankat Sveriges kommuner utifrån vilka djurvänliga val kommunerna har gjort. I topp hamnar i år Gnesta kommun med 149,5 poäng av 205,5 möjliga. Kommunen har bland annat satsat mycket på växtbaserad mat i skolor- och förskolor.

Den högsta placeringen bland kommunerna i Kronobergs län knep Växjö, som hamnar på delad nittondeplats i den totala rankingen med sina 104 poäng. Därefter följer Alvesta kommun på plats 31, Uppvidinge på 35 och Tingsryd på 66. Övriga kommuner i länet har inte tilldelats någon placering i topplistan.

Annons

I rankingen av Sveriges djurvänliga kommuner granskas områden som kommunen kan styra över, som kommunala verksamheter och inköp till dessa. Rankningen har fokuserat mycket på den mat som serveras i skolor och förskolor – både satsningar på mer växtbaserad mat och även djurskyddskrav vid upphandling av animalier.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons