Annons
Växjö

Växjö uppnår med marginal ett mål uppsatt av regeringen

Växjö • Publicerad 12 april 2023
Erik Tellgren VD på Wexnet.
Erik Tellgren VD på Wexnet.Foto: LENA GUNNARSSON

Enligt det så kallade bredbandsmålet som regeringen har satt upp så ska 98 procent av landets befolkning ha tillgång till bredbandstäckning om minst 1 Gbit/s till 2025. Detta målet har man redan nu uppnått i Växjö kommun där 98,7 procent redan nu har tillgång till detsamma. Även de närliggande kommunerna är nära att nå målet.

Wexnet, som bland annat arbetar med att ansluta nya kunder till snabbare bredband i sina fyra ägarkommuner, ser det uppnådda målet som en milstolpe.

Annons

– Att vi redan nu uppnått bredbandsmålet i Växjö, och är på god väg i övriga kommuner, är en viktig milstolpe. Snabbt och stabilt bredband handlar om livskvalitet, trygghet och affärsmöjligheter. Bredbandsutbyggnaden är ett viktigt verktyg för att vår region ska leva och utvecklas, säger Erik Tellgren, vd Wexnet i ett pressmeddelande.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons