Växjö vann toppmöte efter Ijehs trippel

Växjö • Publicerad 4 juni 2022
Evelyn Ijeh blev stor matchhjälte för Växjö DFF.
Evelyn Ijeh blev stor matchhjälte för Växjö DFF.Foto: Per Magnusson

Växjö DFF fortsätter att vara ett topplag i Elitettan 2022. Under lördagens hemmamatch mot Lidköpings FK kom säsongens sjätte seger och tionde raka matchen med poäng. Segern innebär också att Växjö passerar Lidköping i tabellen och i skrivande stund ligger tvåa i tabellen på samma poäng som serieledande IK Uppsala Fotboll. Alingsås på tredje plats har 21 poäng men en match mindre spelad.

Stor matchhjälte blev Evelyn Ijeh som gjorde Växjös samtliga tre mål när Växjö vann med 3-2.

Ijehs första mål kom i matchminut 17. I början av den andra halvleken satte Lidköpings Jenny Stadin 1-1 men det oavgjorda resultatet stod sig endast i två minuter innan Ijeh gjorde ett nytt mål. Med 15 minuter kvar av ordinarie tid satte Ijeh sitt och Växjös tredje mål i matchen.

Växjö såg ut att gå mot en säker seger men med några minuter kvar av matchen blev det 3-2 genom ett självmål från en Växjöspelare.