Annons
Växjö

Växjö var nominerat till pris – vann inte

Växjö • Publicerad 3 maj 2022
Marcus Matteby, CIO, och Jonas Walker, kommundirektör Sundsvalls kommun, tar emot priset Sveriges DigitaliseringsKommun 2021 av prisutdelare Patrik Sundström.
Marcus Matteby, CIO, och Jonas Walker, kommundirektör Sundsvalls kommun, tar emot priset Sveriges DigitaliseringsKommun 2021 av prisutdelare Patrik Sundström.

Under måndagskvällen delades utmärkelsen Sveriges DigitaliseringsKommun 2021 ut. Växjö var en av tre nominerade kommuner men vann inte priset. Istället vann Sundsvalls kommun.

Till Sveriges DigitaliseringsKommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet. Priset till vinnaren är en skulptur och 50 000 kronor.

Annons

Juryns motivering lyder:

Med tydligt ledarskap, strukturerat förhållningssätt och långsiktiga politiska satsningar har man tagit steg för steg på väg mot en smartare och mer hållbar välfärd genom digitalisering.

En kommun som satt digitalisering inte bara på högsta ledningens agenda, utan på allas agenda. En kommun som med beslutsamhet, mod och nyfikenhet format en kultur och en organisation som står redo att på område efter område utveckla välfärden till nytta för invånare, medarbetare och samhälle.

En kommun som med öppenhet delar med sig och aktivt bygger starka allianser med andra. En kommun som fram till idag varit färdledande för kommunerna i länet, men som nu får kliva fram och bära fanan för hela Sveriges räkning.

För ett moget, metodiskt och inspirerande arbete med digitalisering för välfärdens förnyelse – priset Sveriges DigitaliseringsKommun 2021 går till Sundsvalls kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons