Annons
Växjö

Växjö: Vd:n blir ny kommunikationschef på kommunen

Anna Johansson går från posten som tillförordnad vd på Vidingehem till kommunikationschef på Växjö kommun.
Växjö • Publicerad 10 maj 2021
Anna Johansson är ny kommunikationschef på Växjö kommun.
Anna Johansson är ny kommunikationschef på Växjö kommun.Foto: Alexander Hall

– Jag ser väldigt mycket fram emot uppdraget och att komma tillbaka till de här frågorna. Kommunikation, till och med de vi är till för, är central i vår demokratiska organisation. Avdelningen är ett viktigt stöd för våra verksamheter, men också en viktig del när det gäller kommunens utveckling framåt, säger Anna Johansson i ett pressmeddelande.

Anna Johansson var tidigare chef för Växjö kommuns kontaktcenter, som är en del av kommunens kommunikationsavdelning.

Annons

Det är ännu inte klart när hon tillträder på den nya tjänsten. Fram tills dess fortsätter hon som tillförordnad vd på Vidingehem. Istället går Therese Ekdahl, pressansvarig och arbetsledare på kommunikationsavdelningen, in som tillförordnad kommunikationschef. Den nuvarande kommunikationschefen Henrik Canjerud har valt att lämna tjänsten. Han ska istället arbeta på kommunens näringslivsavdelning.

– Henrik har bland annat genomfört en stor omorganisation på kommunikationsavdelningen och känner att han nu vill lämna över. Han har sin bakgrund inom näringslivet och kommer kunna bidra med stor erfarenhet och kunskap, säger Ola Hammarström, chef för kommunledningsförvaltningen på Växjö kommun.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons