Annons
Växjö

Växjö vill bli en av EU:s klimatneutrala städer

Växjö • Publicerad 13 januari 2022
Växjö kallar sig för Europas grönaste stad. Nu vill kommunen också bli en av EU:s 100 klimatneutrala städer.
Växjö kallar sig för Europas grönaste stad. Nu vill kommunen också bli en av EU:s 100 klimatneutrala städer.Foto: Filip Sjöfors

Kommunstyrelsen i Växjö har beslutat att skicka in en ansökan till European Climate Neutral Mission om att Växjö kommun ska bli en av EU:s 100 klimatneutrala städer, som fungerar som en innovationshubb och exempelstad för andra länder i Europa.

– Vi vet att det är tuff konkurrens, men vi tror att vi har goda förutsättningar att bli utsedda. Vi har ett långvarigt och långsiktigt arbete för klimat och miljö, ett ambitiöst hållbarhetsprogram och ett samarbete med Viable Cities, tillsammans med det klimatkontrakt vi nu har undertecknat för andra året i rad, säger Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott.

Annons

European Climate Neutral Mission är en del av EU:s arbete för att skynda på klimatomställningen där målsättningen är att uppnå klimatneutralitet till 2030. Städerna som blir en del av missionen får tillgång till särskilt avsatta EU-medel som ska användas för att påskynda klimatomställningen, vilken öppnar möjligheten för flera innovativa och utvecklande satsningar för ett klimatneutralt Växjö 2030.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons