Annons
Växjö

Växjö Vipers värvar backtalang

Växjö • Publicerad 8 maj 2022
Emil Thorwid i Siriuströjan.
Emil Thorwid i Siriuströjan.Foto: PER WIKLUND

Växjö Vipers har gjort klart med en ny back. Det är talangen Emil Thorwid som lämnar Sirius som den här säsongen åkte ur SSL.

– Det här känns riktigt bra! Det är en tuff utmaning och jag är redo att ta nästa steg i min innebandykarriär. Att det blev Växjö är för att det är en bra stabil föreningen med en miljö som jag tror är viktig för mig och min utveckling. Växjö har också ett lag med många rutinerade spelare som jag kan ta lärdom av. På sikt vill jag såklart kunna bidra och var en av nyckelspelarna för Vipers, säger Emil Thorwid i en kommentar.

Annons

Viperstränaren Johan Schönbeck beskriver Thorwid som en modernt spelande back som vill delta i spelet över hela banan och att ha är spelskicklig och trygg med bollen.

– Rekryteringen av Emil smakar framtid. Vi måste ju rekrytera för både här och nu och samtidigt tänka på framtiden. Emil har redan visat att han är en väldigt duktig back i SSL trots hans ringa ålder. Vi kommer såklart redan nästa säsong ha stor nytta av honom men vi ser ju en oerhörd utvecklingspotential i honom och detta är förhoppningsvis starten på en lång relation, säger Vipers elitansvarige Erik Eskils.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons