Annons

Växjöadvokat åtalas för fyra mordbränder

Växjö • Publicerad 4 januari 2024
Bild efter branden i en kontorslokal på Ulriksbergskyrkans fastighet på Hagadalsvägen.
Bild efter branden i en kontorslokal på Ulriksbergskyrkans fastighet på Hagadalsvägen.Foto: Privat

Som advokat har han varit försvarare i flera uppmärksamma brottmål. Privat är mannen i Växjö nu misstänkt för fyra mordbränder.

Bränderna i Växjö och Ystad inträffade i slutet av maj 2023 och den 3 juni greps han. Sedan dess har Växjöadvokaten varit frihetsberövad.

Annons

Han misstänks bland annat ha anlagt en brand i en byggnad som tillhör Ulriksbergskyrkan på Hagadalsvägen i Växjö. Mannen ska en halvtimme innan larmet om branden kom köpt bensin i närområdet och sedan fastnat på övervakningsbilder som visar att han uppehöll sig nära brottsplatsen. VPolisen har också hittat ett tygstycke med bensin samt en tändsticksask med Växjöadvokatens DNA.

Växjöadvokaten har också varit misstänkt för bränder på Folkparksvägen och Björnbärsvägen i Växjö under samma dag men de utredningarna har lagts ner då åklagaren beslutat sig för att begränsa förundersökningen.

Utöver branden på Hagadalsvägen i Växjö är mannen misstänkt för tre mordbränder i Ystad. Det är bränder i butiken Mio, på Ystads Saltsjöbad samt i Friskis & Svettis lokaler. Han, som nekar till brott, ska ha berättat att han anlagt bränder eller skulle anlägga bränder i Växjö och Ystad för anhöriga.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons